Kaip dengsime stalą 2017 metais: kokie indai šiemet madingi

Paskelbė admin 2017/01/29 1 Komentaras (-ai)

Kaip dengsime stalą 2017 metais: kokie indai šiemet madingi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mada. Ar kalbėdami apie madą, mes turime galvoje tik aprangą? Žinoma, ne! Mada drąsiai žengia į visas mūsų gyvenimo sritis.  Pakalbėkime apie indų madą. Taip, taip, teisingai supratote, o gi pakalbėkime kas madinga šiais 2017 metais indų, stalo įrankių ir bendrai stalo padengimo srityje.   Technologijos neaplenkė ir šios srities. Šiuo metu turime daugiau nei 180 mln „post‘ų“ Instagram‘e susijusių su maistu. Tai rodo, kaip ypatingai svarbu yra turėti patrauklius indus ir įdomiai padengti stalą. Taigi, kas madinga šiais metais?

 

1. Stipriai jaučiama nostalgija. Nors emaliuoti indai jau nebėra didelė naujiena, jie vis dar išlaiko savo populiarumą. Atrodo, kai puodai ir keptuvės tarsi susitraukia, ir yra naudojami maisto tiekimui ant stalo.  Chromo ir vario indai čia karaliauja.

 

2. Grubios apdailos, nelygių formų indai ypač populiarūs (vadinami “rustic” angl.k.). Tokie indai dar vadinami organiškais (“Organic tableware” angl.k.), jie atrodo, tarsi neužbaigti: nelygiais paviršiais, formomis.

 

3. Gamtos motyvai induose – paukščiai, gėlės, drugeliai. Tokie indai suteikia optimistiškumo, žaismingumo ir lengvumo pojūtį.

 

4. Lengvas, neįpareigojantis stalo padengimo stilius vis labiau įtakoja formal/oficialų stilų. Tam didelės įtakos turėjo spalvotų indų atsiradimas. O derinimas spalvų su grubia apdaila ir nelygiomis indų formomis prilygsta paskutiniam mados klyksmui!

 

5. Maisto dalijimosi prie stalo kultūra: didelės plokščios lėkštės (ovalios ar apvalios formos) ar mažos lėkštutės, dubenėliai tampa neatsiejama stalo dalimi.

 

6. Matinio atspalvio stalo įrankiai  - juodi, aukso spalvos ar žalvariniai.

 

7. Terakotos indai (molio spalvos keramika), lapinių kopūstų žali atspalviai, tamsios medienos ir kamščio spalvų indai yra šių metų madingiausios spalvos.

 

Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad maisto skonis, kvapas ir spalvos yra numeris vienas. Po to galvojame kaip maistą patieksime, kokius indus dėsime ant stalo, kaip dekoruosime stalą. Sudėjus visa tai į vieną visumą turime tobulą derinį. O tobulumui juk ribų nėra!

 

 

Ačiū, kad paskaitėte

 

Jurga

 

 

Šaltiniai: 

 

https://www.thecaterer.com/articles/368355/setting-the-tone-trends-in-tableware

http://www.bhg.com.au/article/better-life/kitchenware-trends-2017

1 Komentaras (-ai)

Gitanas:
Atsakyti

daugkartiniai šiaudeliai (metaliniai, stikliniai) vis į daugiau namų ūkių patenka, labai patogus ir tvarus sprendimas, o dar ir labai gera stiliaus detalė ant jūsų stalo

Rašyti komentarą