Virtuvės ir valgomojo madų pasaulis 2018 metais

Paskelbė admin 2018/01/02 3 Komentaras (-ai)

 

Virtuvės ir valgomojo madų pasaulis 2018 metais

 

Daug mėlynos, pilkai žalsvos (šalavijo) spalvos, metalo ir medžio dirbinių.

 

Prasidėjus naujiems 2018 metams, smalsu, kokios naujovės mūsų laukia namų interjero srityje. Pasidomėjau ir paieškojau įvairių idėjų labiausiai visų mėgiamoms vietoms – virtuvei ir valgomajam. Gal planuojate kurtis naujuose namuose, o gal tiesiog norėtumėte šiek tiek atsinaujinti ir įnešti bent dalelę kitokio, gaivesnio oro gūsį savo namus.

Jei jau Pinterest‘e ieškote ir žvalgotės naujų tendencijų ir idėjų namams, tai manau, interjero dizainerių Judy Eliot ir Jess Banderia mintys turėtų būti naudingos.

„Šiuolaikinė virtuvė yra pagrindinė šeimos narių vieta namuose. Virtuvė jau atlieka daug daugiau nei savo funkcinę paskirtį, todėl kurti virtuvės dizainą tampa vis didesnis kūrybinis iššūkis“ teigia Bandiera. Virtuvės tampa vis labiau personalizuotos, praeities minimalistinis dizainas yra keičiamas charakteringomis detalėmis“.

 

 Virtuvėse medžio detalės

 

Į virtuves grįžta natūralus ąžuolas. Jis naudojamas ne tik spintelių išorinėje pusėje, bet ir vidinėje. Dizaineriai drąsiai miksuoja dažytą ir natūralaus ąžuolo medieną.

 

Vandens maišytuvai ir kiti metalo dirbiniai

 

„Žalvariniai vandens maišytuvai ir metalo dirbiniai vis dar „ant bangos“, tačiau klasikiniai blizgantys chromo maišytuvai yra vis dar tokie pat populiarūs kaip ir prieš dešimtmetį“, teigia dizainerė Bandiera. Norėdami atsinaujinti, ar tik kurdami namus, rinkitės chromuotas, matines juodas ar žalvarines rankenas.

 

Spalvų paletė

 

Norėdami atsinaujinti savo virtuvę ar valgomajį, rinkitės visus mėlsvus atspalvius, samanų ar šalavijų žalią arba neutralius tonus.

„Visi melsvi atspalviai, o ypatingai, tamsiai mėlyna (ang. navy) yra karščiausia tendencija, ir tikėtina, ilgai nepraras savo žavesio“, teigia Bandiera. „Taip ir su samanine ar šalavijo žalia – šių atspalvių matysime pakankamai daug šiais metais“. Beje, norintiems švelnesnių tonų, iš mados neišeinančios neutralios spalvos – puikus pasirinkimas. Pilka spalva vis dar išlieka populiari, tačiau jau pastebima tendencija naudoti švelnesnę pilką, maišytą su trupučiu smėlio ar rudų atspalvių.

Dar vienas ryškus spalvų akcentas – tamsi slyvos spalva. Taip pat vis dar išlieka madingi visi aukso atspalviai.

 

Apšvietimas

 

Kabinami šviestuvai suteikia šilumos ir tam tikros nuotaikos. „Pasirinkite virtuvėje centrinį tašką, kurį norėtumėte apšviesti. Rinkdamiesi šviestuvus, derinkite prie turimos metalo įrangos atspalvių“, sako Bandiera. Naudokite sienų apšvietimus virš atvirų lentynų. Tai padės sukurti jaukumą ir stilingumą.

 

Lentynos

 

„Rekomenduojame naudoti atviras lentynas. Pamirškite užverstas spinteles ir prikimštus sandėliukus. Traukite savo mėgstamas kulinarines knygas, indus ir vazonines žoleles ir dėkite ant atvirų lentynų. Tai brangiai nekainuos ir sukurs mielą namų jaukumą“.

 

Namų apyvokos reikmenys

 

Šiuo metu itin madingi ryškių spalvų arba matinių pastelinių svalvų reikmenys ir įranga. Tačiau, jei nenorite dažnai keisti savo įprastų daiktų kitais, rinkites klasikines spalvas.

 

Detalės

 

Detalės visuomet labai svarbios. Pradedant nuo tapetų, baigiant gyvomis gėlėmis, medinėmis pjaustymo lentelėmis ar žvakėmis – visa tai puikiai papildys Jūsų namų dekorą. Tarkime, baro vežimėlis tikrai įneš žavesio ir sukurs jaukiai šiltą nuotaiką valgomajame. Šiais laikais baro vežimėliai gali būti naudojami funkcionaliau. „Miksuokite alkoholinius gėrimus su knygomis ir žvakėmis, o taip pat naudokite baro vežimėlį kaip serviravimo padėklą“.

Pats pigiausias būdas atsinaujinti virtuvę, tai įsigyti keletą naujų medinių pjaustymo lentelių ir išdėlioti ant stalviršio virtuvėje. Taip pat išdėliokite reikiamus daiktus ant pintų padėklų, dar įterpkite vazoninių žolelių. Visa tai gražiai dekoruos Jūsų stalviršį.

 

Ko vengti

 

Nors virtuvės ir valgomojo tendencija jau juda nuo minimalizmo, kalbant apie namų apyvokos reikmenis ir visus kitus rakandus, dizainerė Bandiera siūlo vis dėlto laikytis principo „mažiau yra daugiau“.

Jei turite susidėję kažkokią įrangą matomose vietose, atminkite, kad taip pasidėję galite laikyti tik neišvengiamai reikalingus dalykus, stenkitės, kad jie derėtų prie Jūsų namų dekoro. Neišsidėliokite visų savo buitinių reikmenų ant stalviršio, susigrupuokite juos ir talpinkite į padėklus arba specialias laikymui skirtas dėžutes.

Griežtas „Ne“ veidrodinėms ar stiklinėms virtuvės sienelėms. Geriau jau naudokite klasikines plyteles.

Svetainės, atvirškčiai, turi spinduoliuoti šiluma ir atvirumu. Jose turi netrūkti žvakių, padėkliukų, gėlių ir augalų. Tik jokiu būdu nepaverskite valgomojo stalo sterilia vieta – išdeliokite padėkliukus, žvakes, vazonines orchidėjas ar paparčius. Visa tai suteiks gyvybingumo.

 

 

 

Šaltinis:

http://www.huffingtonpost.com.au/2017/09/25/the-kitchen-and-dining-trends-to-look-out-for-in-2018_a_23222693/

 

 

 

 

 

 

3 Komentaras (-ai)

Gitas:
Atsakyti

apšvietimas tai jau keletą metų iš eilės yra top lubose įleisti ledai, led juostos.. ir virtuvėje kaip gražiai atrodo tarp spintelių, po jomis

Kostas:
2023/09/26, 13:20:02, www.myavis.lt/lt
Atsakyti

mes kai buvom išsinuomavę automobilį ir keliavom aplink Europą, labai daug idėjų prisigaudėm kaip turi atrodyti mūsų naujieji namai. plėsti akiratį visada labai naudinga

Sigitas:
Atsakyti

tik svarbu kai atsinaujinsit virtuvę, pasirūpinkit, kad buitinė technika, kuri nėra naudojama, būtų išvežta į atitinkamas vietas

Rašyti komentarą