Kokias lėkštes rinktis?

Paskelbė admin 2015/04/24 0 Komentaras (-ai)

 

kokias lėkštes pasirinkti?

 

Kokias lėkštes rinktis?

Lėkštės – tai indai, kuriuos naudojame kiekvieną dieną, ir neretais atvejais, kada norima įsigyti naujų lėkščių, svarstoma, kokios pasirinkimo galimybės gali būti pačiomis palankiausiomis. Parduotuvėse galime rasti tikrai gausų siūlomų lėkščių pasirinkimą, tad verta pagalvoti apie tai, kokios lekstes galėtų būti geriausiu pasirinkimu. Taigi, kokie yra didžiausi įvairių  pasirinkimų privalumai bei trūkumai?

 

Porcelianinės lėkštės

Jos atrodo tikrai labai šventiškai, tad puikiai tiks ne tik kiekvienai dienai, bet taip pat ir švenčiant tam tikras progas. Šios lėkštės visada yra madingos - jau ilgus metus jos asocijuojasi su estetika ir prabanga, tad toks pasirinkimas tikrai gali būti vienas palankiausių. Jei norite padovanoti lėkščių, galite drąsiai rinktis porcelianines lėkštes, ir tikrai nesuklysite. Vis dėlto, porcelianiniai indai turi ir tam tikrų trūkumų – jų kaina yra didesnė nei kitų galimų pasirinkimų, ir svarbu atsargiai elgtis su šiais indais, mat jie yra labai trapūs. Ilgainiui porcelianas ima gelsti, tad neatrodys taip estetiškai, kaip atrodė iš pradžių.

 

Stiklinės lėkštės

Šiandien tokios lėkštės yra pačios populiariausios. Jos gali būti skaidraus stiklo arba sodrių spalvų, tokių kaip mėlyna, vyšninė, ir t.t. Iš grūdinto stiklo pagamintos lėkštės yra patvarios ir beveik nedūžta, tačiau jos kainuoja brangiau nei tokios, kurios pagamintos iš įprasto stiklo.

 

Keramikinės lėkštės

Dažniausiai  keramikines lėkštes nusprendžiama rinktis įvairiose sodybose. Jos ne tik gali atlikti praktinę funkciją, bet taip pat gali pagyvinti interjerą.  Keramikinės lėkštės bei kiti indai gali suteikti dar daugiau jaukumo, tačiau labai svarbu tinkamai prižiūrėti tokius indus. Keramikinių indų negalima plauti labai karštu vandeniu, nes gali sutrūkinėti emalis. Taip pat svarbu pasirūpinti, kad lėkštės nebūtų pažeidžiamos – net ir nedidelis smūgis gali nuskelti visą lėkštės kraštą. Metalinės lėkštės Turbūt daugumai prieš akis iškyla aliuminių lėkščių vaizdas, tačiau šįkart kalbėsime ne apie tai. Lėkštės gali būti gaminamos iš nerūdijančio plieno, jos yra labai patvarios ir atsparios karštam vandeniui. Laikui bėgant jos gali šiek tiek susibraižyti. Lyginant su kitomis lėkštėmis, šios lėkštės kainuoja brangiau. Jos puikiai tinka prie modernaus interjero, ir puikiai pasiteisina tuomet, jei ieškoma  tikrai kokybiškų ir patvarių indų.

 

Lėkštės iškyloms

Bene dažniausiai nusprendžiama rinktis vienkartinius indus, tačiau tuo atveju, jei iškylaujama gana dažnai, puikiu pasirinkimu gali būti ir aliuminiai indai. Nereikės kas kartą rūpintis naujų lėkščių įsigijimu, ir taip pat galėsite būti užtikrinti, kad sumažinsite išmetamų atliekų kiekį – juk šiandien rūpinimasis ekologija yra itin svarbus. Kiek ir kokių lėkščių vertėtų įsigyti? Visada svarbu pagalvoti apie tai, koks lėkščių skaičius gali labiausiai pasiteisinti, ir visada verta pirkti komplektus – jei sudaužysite vieną lėkštę, neteks rūpintis, kur būtų galima rasti įsigyti tokią pat lėkštę.  Jei į namus neretai nusprendžiate pasikviesti svečių, pagalvokite apie tai, koks svečių skaičius lankosi dažniausiai, ir į tai atsižvelkite rinkdamiesi tinkamiausias lėkštes.  Dažniausiai lėkščių komplektai parduodami po 6, 12 ar 24 lėkštes, tad verta pagalvoti, koks skaičius geriausiai pasiteisintų. Taip pat vertėtų įsigyti ir desertinių lėkštučių, kurios tikrai pravers tuomet, kada pas jus apsilankys svečių. Rinkitės tokias desertines ir pagrindinio valgio lėkštes, kurios tarpusavyje derėtų – tokiu atveju šventinis stalas visada atrodys labai estetiškai.

 

Lėkščių spalvos

Vis dažniau nusprendžiama rinktis įvairių spalvų lėkštes, kurios gali būti derinamos prie namų interjero. Iš gausybės įvairių lėkščių spalvų visada galėsite atrasti pačias tinkamiausias, tačiau visada svarbu pagalvoto ir apie kai kuriuos dalykus: pavyzdžiui, mėlyna spalva slopina apetitą, o šiltos spalvos, tokia kaip raudona ar oranžinė, priešingai, gali didinti apetitą, tad pagalvokite apie tai rinkdamiesi tinkamiausias lėkštes. Iš gausybės siūlomų lėkščių tikrai visada galėsite pasirinkti tokias, kurios geriausiai pateisintų jūsų lūkesčius. Verta rinktis ne pavienes lėkštes, bet jų komplektus, ir pagalvoti apie tai, ar jų kiekis bus pakankamas, jei pas jus užsuktų svečių.

 

Rašyti komentarą