10 naujausių maisto tendencijų 2017m.

Paskelbė admin 2017/02/27 0 Komentaras (-ai)

10 naujausių maisto tendencijų 2017m.

 

O dabar apie maistą plačiau. Mados tendencijos vyrauja visose srityse, net ir maisto. Girdime kalbant, tas sveika, anas ne, po kiek laiko, jau teigiama, kad tas, kas buvo labai nesveika, dabar jau turi daugiau teigiamų savybių nei neigiamų ir t.t. Pažiūrėkime kas plačiajame pasaulyje yra prognozuojama šiems metams: koks maistas ir su maistu susijusios tendencijos bus ypač populiarus, kaip sakant „ant bangos“. Metams pasibaigus, galėsime įvertinti, ar tai buvo tiesaJ

Jaučiasi viena pagrindinė tendencija – žmonės tarsi iš naujo atranda tradicinius gaminimo būdus, tačiuo tuo pačiu metu tyrinėja ir pasaulio virtuves. Per maistą yra tarsi bendraujama su visu pasauliu.

Na, ir kokios tos pačios karščiausios kulinarinės tendencijos 2017?

 

Prabusk ir mėgaukis saldymynais

 

Naujausi tyrimai įrodė tamsaus šokolado teigiamą poveikį sveikatai, o tai leidžia mėgautis saldumynais tik atsikėlus!

Sirakūzų universiteto tyrimai atskleidė ypatingą tamsaus šokolado svarbą kognityvinės funkcijos vystymuisi:  mąstymui, atminčiai, susikaupimui. Teigiama, kad šokoladas padeda geriau pasiruošti darbo dienai. Todėl nekyla abejonių, kad geriausias laikas įtraukti tamsų šokoladą į savo racioną yra būtent pusryčiai. Šiuos tyrimus papildo ir Tel Avivo universiteto išvados, kad saldumynų valgymas pusryčių metu taip pat padeda numesti svorio.

Taigi galime tikėtis, kad saldumynai bus įtraukiami į pusryčių meniu kavinėse ar restoranuose.

 

Ciberžolė karaliauja

 

Ciberžolė jau keletą metų iš eilės yra prieskonių karalienė. Tai lyg stebuklingas maistas. Manoma, kad ciberžolė apsaugo nuo ligų ir gydo uždegimus. Ciberžolė ypatingai glaudžiai siejama su Ajurvedos teorijomis.

 

Augalų „mėsinė“

 

Mėsinė (angl. „butchery“) turi dar vieną naują pavadinimą - augalų „mėsinė“ (angl. „plant butchery“). Veganų mėgstami avinžirniai, kukurūzai, ankštiniai  ir grybai atstoja mėsos kepsnius. Šis terminas taikomas tais atvejais, kai mėsos valgytojai nori praplėsti augalų valgymo galimybes. Tai kalbama apie tuos žmones, kurie neketina atsisakyti mėsos, bet norėtų jos valgyti šiek tiek mažiau.

Pavyzdžiui, Mineapolyje (JAV) yra tokia „veganiškos mėsos“ parduotuvė, kurioje klientai gali užsisakyti barbekiu šonkauliukų be mėsos, peperoni ar teriayki, puikiai primenančius mėsos pavidalą ir skonį. Norėdami išgauti pageidaujamą kraujo spalvą kepsniui, jie naudoja burokėlių sultis. Neįtikėtina ar ne?

 

Maisto likučių panaudojimas

 

Kūrybingas maisto likučių panaudojimas – itin populiari tendencija maisto gamyboje, kuomet stengiamsi sunaudoti kuo daugiau, ir išmesti kuo mažiau. Už to slypi noras žemę paversti geresne vieta gyventi. Todėl randami įvairiausi būdai , kaip iš naujo pagaminti tai, kas galėjo būti išmesta. Pavyzdžiui, arbūzo žievelės yra raugiamos, iš žiedinio kopūsto stiebo gaminami ryžiai, ir t.t.

Kompanija Forager Project rado būdą, kaip iš vaisių minkštimo likusio nuo šalto sulčių spaudimo pagaminti organiškus tortilijų traškučius, į kuriuos įeina visos maistingosios medžiagos. 

 

Užkandžiai su sardinėmis

 

Sardinėse gausu baltymų. Kurį laiką sardinės buvo įsivaizduojamos, kaip senoviškas maistas, na, toks kokį galbūt ir valgytų koks senelis, tačiau šiuo metu sardinės sparčiai atgyja, įgaudamos modernų pavidalą. Jau siūlomi įdomūs skoniai skardinėse, net ir parūkyti variantai. Vis labiau populiarėjant skrebučiams, restoranuose siūloma valgyti juos su sardinėmis ant viršaus. Be to, jose gausu omega-3 riebalų rūgščių, baltymų – visi šie dalykai šiais laikais labai aktualūs.

 

„Noodle“ makaronai

 

Autentiško skonio, rankomis ištempiami noodle makaronai yra ypač populiarūs dideliuose kiniečių restoranuose. Manoma, kad ši tendencija sparčiai plis ir kituose restoranuose. Šie makaronai įdomūs dėl savo gamybos technologijos, tai panašiai, kaip kažkada buvo populiari suši gamyba. Jau restoranai ieško tokių specialių noodle makaronų gamintojų, vežasi juos į savo restoranus, mokosi gamybos ypatumų ir praturtina savo meniu su šiais noodle makaronais.

Šią tendenciją jau perėmė tokie restoranai, kaip The Handpulled Noodle ir Xian Foods Niujorke, ir Kam Hong Garden Los Andžele.

 

Kokteilų paruošimas

 

Kokteiliai taip pat darosi vis moderniškesni. Siūlomi koteiliai su šviežiai spaustomis sultimis, arbatomis, egzotišku actu, žolelių ar prieskonių mišiniais. Žmonės stebi, kaip yra ruošiami tokie kokteiliai, ir tai atrodo, kaip ypatingas įvykis, lyginant su alaus ar gazuoto vandens užsakymu. Manoma, kad vis daugiau restoranų įtrauks į savo meniu toko stiliaus kokteilius.

 

„Ožka“ – pagauk ją

 

Tai dar vienas rimtas baltymų šaltinis, tampantis populiarus JAV. Ožkos mėsa turi mažiau riebalų nei kitos mėsos, įskaitant ir vištieną, ji gausi baltymų. 63% viso pasaulio vartotojų jau vartoja ožkieną, be to, vis populiarėjant ožkos pieno produktams, manoma, kad žmonės padarys didžiulį šuolį šioje srityje. Sparčiai  plinta kaulų sultinio valgymo tendencija dėl kolageno randamo tokiame sultinyje. Manoma, kad kaulų sultinys turi stebuklingų savybių sąnariams, smegenims ir virškinimo traktui. O ožkiena kaip tik ir turi auksčiausią kolageno lygį. Tačiau, sutikime, ožkiena turi būti tinkamai paruošta, kad pelnytų populiarumą restoranuose. The Girl and the Goat Čikagoje siūlo ožkienos empanadas su mėlynuoju sūriu ir trintų obuolių tyre, o Tail Up Goat Vašingtone gamina lazaniją su ožkiena, lapiniais kopūstais, ančiuviais ir salsa verde padažu. Tokio patiekalo skonis panašiai kaip ėrienos, tačiau tekstūra yra kitokia, daugiau primenanti jautieną.

 

Gaminkite ir burkitės

 

Panašiai kaip Uber ir Airbnb, nauja programa ir tinklapis pavadinimu EatWith sujungia žmones, gaminančius namuose ir alkanus nepažįstamuosius. Tai dar kartą įrodo, kaip žmonės yra pasiilgę bendravimo. Maistas žmones suveda ir suartina. Jie susitinka akis į akį, namuose, gamina ir bendrauja, dalindamiesi maistą iš bendrų lėkščių ar dubenėlių.

 

Migrantų patiekalai

 

Dėka keliaujančių migrantų, maisto ir patiekalų įvairovė gerokai prasiplėtė. Jaučiama stipri įtaka Vidurio Rytų virtuvės. Manoma, kad turėsime persų virtuvės akcentų: granatai, rūgščiosios vyšnios, ožragės, apelsinų žiedai ... o tada dar afganų virtuvės elementai, net tik hummusas ir kebabai, bet daugiau išraiškingesni skoniai. Sutikite, tikra skonių jūra!

 

 

 

Šaltinis: http://www.foodbusinessnews.net

 

Rašyti komentarą