Kaip išsirinkti tinkamus indus

Paskelbė admin 2017/03/20 0 Komentaras (-ai)

Kaip išsirinkti tinkamus indus

 

Ateina laikas, kai turime išsirinkti tinkamus indus savo namams. O tai atsitinka labai dažnai: įsikūrus naujuose namuose, kai norisi atsinaujinti ir pasikeisti ar pasipildyti jau turimų indų kolekciją, ruošiantis pobūviui ar vakarėliui, dovanojant įvairiomis progomis ir t.t. Įsigiję vienokius ar kitokius indus, mes norime, kad jie būtų patvarūs, kokybiški, tiktų prie namų interjero, ir aišku, būtų gražūs. Kaip gi kitaip, mes norime džiaugtis ir gėrėtis savo daiktais namuose!

Dalinuosi su Jumis keletu svarbių patarimų, kurie padės lengviau pasirinkti indus.

 

1. Nuspręskite kokių indų Jums reikia: kasdieninių ar šventinių.  Indai, skirti kasdieniniam naudojimui yra tvirtesni. Tuo tarpu indai, naudojami šventėms ar pobūviams, yra trapesni.

 

2. Nuspręskite, kokia planuojama indų paskirtis. Pavyzdžiui, jei norite naudoti indus daugiau lauke, išvykose, Jums reikės rinktis indus, pagamintus iš nedūžtančių medžiagų, tokių kaip metalas ar plastikas. Jei Jūs ieškote indų šventėms, pavyzdžiui Kalėdoms, pagalvokite ir apie tos šventės spalvas.

 

3. Įvertinkite savo jau turimus indus. Labai svarbu, kad jūsų nauji indai derėtų prie jau turimų: medžiagomis, spalvomis ar raštais. Čia panašiai, kaip su savo spinta. Pirkdami naujus rūbus, galvojame su kokiais turimais apdarais juose derinsime.

 

4. Pagalvokite iš kokios medžiagos turėtų būti pagaminti Jūsų indai. Indai dažniausiai gaminami iš kaulinio porceliano, porceliano, keramikos, baltosios keramikos, pusiau porceliano, molio, akmens masės ar fajanso.

Indai kasdieniniam naudojimui turi būti tvirti, kuriuos galima naudoti mikrobangėje ir plauti indaplovėje. Tokie indai dažniausiai yra gaminami iš šių keramikos rūšių: baltosios keramikos, majolikos, delfto porceliano. Šios medžiagos nėra tokios tvirtos kaip kaulinis porcelianas arba porcelianas, bet jos yra ne tokios brangios, todėl bus galima tokius indus lengviau keisti.

Šventiniai ar proginiai indai dažniausiai yra gaminami iš kaulinio porceliano ar kitos rūšies porceliano. Porcelianas priskiriamas tvirčiausiai keramikai ir dar yra vadinamas „baltasis auksas“. Kauliniam porcelianui tvirtumo suteikia jaučių kaulų pelenai. Šio porceliano rūšys yra brangios, ir tikai netinka nei mikrobangei, nei indaplovei.

Tokios porceliano rūšys kaip majolika ar fajansas labai lengvai skyla. Tokie gaminiai dažnai yra dekoruoti ryškiomis spalvomis ar piešti rankomis. Dėl ypatingo jų trapumo nerekomenduojama pirkti pietų servizo, tik pavienius indus, o juos vėlgi labai kruopščiai prižiūrėti.

 

5. Pasirinkite spalvų paletę. Visiškai balti indai vis dar išlaiko savo populiarumą. Taip pat tokie indai turi daugybę privalumų:  saugu naudoti indaplovėje, nepraranda spalvos, lengva pakeisti, dera prie įvairiausių interjero dekorų, o ir maistas tokiuose induose tiesiog gerai atrodo. Tačiau, galima puikiai įvesti ir daugiau spalvų, priderinant jas prie bendro svetainės ar virtuvės interjero.

Jei Jūsų svetainė pasižymi ryškiomis spalvomis, neutralios spalvos indai dailiai įsikomponuos į bendrą koloritą, gražiai papildydamos interjerą. Ir atvirksčiai, jei svetainė pastelinių/neutralių spalvų, galite drąsiai įkomponuoti ryškias indų spalvas, kurios pabrėš estetiškumą.

 

6. Nuspręskite ar norite, kad indai būtų marginti ar turėtų kokį raštą. Dažniausiai rekomenduojama, kad indų raštas būtų paprastas, neperkrautas.

Jei indai yra puošti lipdukais, juos tuomet turėsite plauti rankomis, kad tie lipdukai nenubluktų ar nenukristų. O indai, puošti auksiniais ar kitais blizgiais atspalviais, negali būti naudojami mikrobangėje.

 

7. Rinkitės formas ir tekstūras. Norėdami įnešti tam tikrų akcentų, derinkite neutralius indus su įvairių formų ir tekstūrų dubenėliais ar lėkštėmis. Tegul dubenėliai ir lėkštės būna ovalių, kvadratinių ir kitų įdomių formų.

 

8. Miksuokite ir tarpusavyje derinkite Indus.  Dauguma žmonių jau atsisako to paties rašto ir spalvos lėkščių, dubenėlių, stalo įrankių. Drąsiai miksuokite ir tarpusavyje derinkite skirtingas spalvas, raštus, tekstūras ir formas.

 

9. Nuspręskite kiek indų komplektų reikės. Naudingas patarimas būtų toks – įsigykite tokį kiekį komplektų, kuris atitiktų Jūsų svečių skaičių. Tačiau, jei šiuo metu negalite per daug išlaidauti, tai pirkite tiek, kiek reikia šeimai, o vėliau po truputį praplėsite savo kolekciją.

 

Tam kartui tiek. Ačiū, kad skaitote:)

 

Jurga

 

Šaltinis: http://www.wikihow.com

 

 

 

 

Rašyti komentarą